Una estafa a Facebook utilitza targetes regal de Zara d’esquer

Segurament has rebut una invitació a les xarxes socials sobre les targetes regals d’aquesta botiga de roba. Atenció aquesta promoció és mentida!

Una nova estafa s’està començant a estendre per Facebook. L’esquer de l’engany és una invitació d’algun amic d’aquesta xarxa social perquè l’usuari s’uneixi a un esdeveniment en el qual es sortegen 430, 450 o 500 targetes regal de Zara.

Per entrar en aquesta mena de “sorteig” cal fer clic a participar i posteriorment convidar a 50 amics més. En molts casos, cal posar al nostre mur “Gràcies Zara”.

Davant d’aquesta situació, Panda Security recomana utilitzar el sentit comú per no caure en aquest tipus d’estafes. Primer cal comprovar la URL del lloc web i veure si està directament relacionada amb la marca que diu ser.

Després cal vigilar en no donar dades personals i desconfiar de les fonts, encara que sigui un contacte o amic el que hagi enviat l’enllaç. Finalment, i per verificar que la promoció és real, el millor que es pot fer és entrar a la pàgina oficial i veure si hi ha alguna referència de l’oferta. En el cas de Zara, és inexistent.

Tot i això, la gent que ha picat encara té temps de posar-hi remei. Si s’ha donat el número de telèfon, s’haurà de comunicar a l’operador mòbil per demanar que no cobrin els serveis de missatgeria premium. De la mateixa manera, convé comunicar-ho també a Facebook perquè s’eliminin les pàgines fraudulentes.