Quines són les novetats més esperades del MWC 2015?

Nous “smartphones” de Samsung, el Project Ara de Google o el 5G


El congrés de mòbils i tecnologia més gran del món reunirà uns 90.000 executius de més de 200 països. Dins del recinte de Fira de Barcelona els grans fabricants mòbils i les empreses de telecomunicacions tanquen acords comercials i presenten els seus nous productes. Què podrem veure-hi aquest any?

 

DISPOSITIUS MÒBILS

Samsung. Aquest any s’espera que Samsung presenti dos nous telèfons: el Galaxy S6 i el Galaxy S6 Edge. Segons els rumors i les informacions, el segon dispositiu tindrà la pantalla corbada. També és possible que la companyia presenti algun altre producte, com un “smartwatch” en forma d’esfera.

Foto: Samsung

HTC. L’empresa de Taiwan revelarà el successor del seu mòbil de gamma alta: el One M9. El nou dispositiu apunta a una càmera i un sistema de so renovats. Es parla que la companyia podria anunciar la seva entrada al mercat dels “smartwatch”.

LG. Mostrarà dispositius que ja ha presentat oficialment, com el mòbil G Flex 2 i el rellotge LG Watch Urbane. Aquest últim, amb un disseny més aviat luxós, ha rebut bona acollida.

Blackberry. L’empresa vol tornar a entrar en els negocis. Per fer-ho, podria ser que apostés per mòbils completament tàctils, encara que mai li han donat gaires resultats.

Project Ara. És una de les novetats més esperades de l’any. El projecte de telèfons modulars, impulsat per Google, consisteix en crear els nostres “smartphones” tal com desitgem i amb els components que s’adaptin millor a nosaltres. Està previst que el líder de productes de Google, Sundar Pichai, faci una conferència sobre el projecte.

BQ. Aquesta marca espanyola s’estrena a la fira, presentant el nou BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition.

Microsoft. S’espera veure algun telèfon de gamma mitjana, com el Lumia 640. Tot i així, el congrés és una oportunitat per mostrar el sistema Windows 10 en telèfons.

Sony. Es creu que l’empresa revelarà la nova tauleta Z4, que seguirà la mateixa línia que les seves predecessores, però segurament serà més prima.

ELS DUBTES DEL 5G

Tot i que hi ha un gran consens sobre la tecnologia i l’evolució del 5G, encara hi ha moltes visions diferents sobre l’enfocament que ha de tenir la xarxa. Existeixen molts dubtes sobre el model de negoci que han d’adoptar les empreses.

MARK ZUCKERBERG

El fundador de Facebook repeteix experiència al congrés. Zuckerberg farà una conferència dilluns a les 18 hores, on parlarà sobre el seu projecte Internet.org. No es descarta que ofereixi detalls de WhatsApp, l’aplicació que va comprar fa un any. El que pot cridar més l’atenció és la jornada de “Preguntes i Respostes” amb l’audiència el dimecres a la mateixa hora i que es retransmetrà en “streaming”.

ALTRES DISPOSITIUS

Auriculars NXP. El fabricant holandès NXP Semiconductors presentarà uns auriculars amb NFMI (Near Field Magnetic Induction) que transmeten el so sense fils d’orella a orella. D’aquesta manera, es converteixen en l’accessori perfecte per les activitats esportives.

Foto: NXP

MyFC. Es presentarà el carregador portàtil JAQ, molt compacte i que basa la seva energia en l’aigua i la sal.