Avast compra AVG per 1.300 milions de dòlars

Important moviment en el mercat de la seguretat informàtica i els antivirus. La signatura Avast Software ha decidit comprar AVG Technologies NV per 1.300 milions de dòlars per potenciar la seva gamma de solucions de seguretat per a smartphones, ja que s’han convertit en els dispositius amb major mercat que a més no para de créixer.

Avast, companyia recolzada per la firma de capital risc CVC Capital Partners, llançarà una oferta pública d’adquisició per AVG, companyia amb seu a Amsterdam, a canvi de 25 dòlars en efectiu per acció. Tot això acaba de ser comunicat oficialment per la companyia. Això suposa pagar un 33% que el preu d’AVG al tancament de la borsa de Nova York.

avg

L’acord permetrà a Avast tenir més oportunitats en el mercat de la seguretat amb major abast per als seus productes i més potencial en nous mercats com el de l’Internet de les coses. Aquí buscaran oferir una solució de seguretat per al creixent nombre de dispositius connectats que va des frigorífics a cotxes, passant per roba, wearables en general, llar i ciutats intel·ligents i molts més.

L’acord entre les dues empreses, curiosament fundades fa més de 20 anys a la República Txeca, permetrà Avast comptar amb 400 milions de clients dels quals 160 milions pertanyen al segment mòbil. En aquests moments, la firma ofereix servei a 230 milions de particulars i empreses amb les seves aplicacions.

Avast ja va intentar tancar aquesta compra a l’any 2012 però llavors va ser impossible i han hagut d’esperar quatre anys per a això. La creació d’un nou gegant de la seguretat serà un dels principals objectius. Actualment, les seves solucions són molt apreciades pels usuaris tant en l’entorn d’escriptori com en els mòbils Android.

L’antivirus d’Avast per Android es col·loca entre els més recomanats segons les proves independents del laboratori AV-Test. El programari de seguretat aconsegueix la màxima puntuació tant en protecció com en usabilitat.

La compra d’AVG per part d’Avast condicionarà l’elecció del teu nou antivirus?